Meer van het laatste nieuws
-
LET OP: maak geen gebruik meer van de BOX van CRP!
We krijgen veel berichten van LVV-leden die bewijsdocumenten willen uploaden in de BOX van CRP. Dit kan niet meer, omdat de certificering en dus ook het upload-systeem per 1 januari is overgegaan naar Hobéon.
-
Studenten in Maastricht krijgen verplichte voorlichting over seksueel wangedrag
Eerstejaars aan de Universiteit Maastricht krijgen vanaf volgend collegejaar voorlichting over grensoverschrijdend gedrag. Het is de eerste universiteit die zulke lessen verplicht stelt voor alle studenten.
-
Basisscholen kunnen helpen bij herkennen slachtoffers kindermisbruik
De politie en het Openbaar Ministerie (OM) vragen basisscholen te helpen bij het herkennen van minderjarige slachtoffers van (online) kindermisbruik. Deze nieuwe methode krijgt de naam ‘Schoolalert’. Schoolalert maakt het mogelijk om -incidenteel en onder strikte voorwaarden- aan leerkrachten of schoolleiders van een basisschool te vragen of zij een jong slachtoffer herkennen. Hierbij zal nooit kinderpornografisch materiaal worden getoond, maar bijvoorbeeld alleen het gezicht of de kleding van het slachtoffer. Met Schoolalert kunnen kinderen eerder uit deze verschrikkelijke situatie gehaald worden. Ministers Dennis Wiersma en Dilan Yeşilgöz sturen scholen een brief over Schoolalert.
-
Veel media-aandacht voor LVV-peiling
Om een antwoord te krijgen op de vraag of er sinds het schandaal bij The Voice begin vorig jaar iets is veranderd op de werkvloer, heeft de LVV op verzoek van het AD eind december een peiling onder de LVV-leden gehouden. Het antwoord is duidelijk: vertrouwenspersonen hebben veel meer meldingen gekregen over grensoverschrijdend gedrag.
De uitslag maakte veel los in de media. De LVV stond veel landelijke dagbladen te woord en was ook te horen op NOS radio en TV. -
Gefaseerde invoering wet verplichte vertrouwenspersoon
Voor het wetsvoorstel om werkgevers te verplichten een vertrouwenspersoon aan te stellen, is onlangs een tweede nota van wijziging ingediend. Daarin wordt onder andere een gefaseerde invoering van de wetswijziging bepleit zodat vooral kleinere organisaties meer tijd hebben om zich hierop voor te bereiden.
-
Aantal meldingen grensoverschrijdend gedrag in sport nam in 2022 flink toe
In de sportsector is het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag flink toegenomen. In 2022 werd ruim 1.400 keer melding gemaakt van grensoverschrijdend gedrag op emotioneel, lichamelijk of seksueel gebied. Een jaar eerder ging het om 873 meldingen.
-
'Racisme niet klip-en-klaar', dit zeggen experts over leuzen op Erasmusbrug
'Racisme viert hoogtij'. Zomaar een reactie op Twitter op de opmerkelijke leuzen die tijdens de jaarwisseling geprojecteerd werden op de Erasmusbrug. Maar hoe groot is de kans dat de verantwoordelijken – als ze al gevonden worden – daadwerkelijk veroordeeld worden voor racisme? En waren dit amateurs of wisten ze wat ze deden? Deskundigen laten hun licht schijnen over de zaak.
-
Aanpak tegen discriminatie en racisme in onderwijs, cultuur, media en wetenschap
In het onderwijs, de cultuur- en mediasector en de wetenschap zou voor discriminatie en racisme geen plaats mogen zijn. Toch is dit aan de orde van de dag. In woorden en daden. Gezien en ongezien. Daarom komen ministers Dijkgraaf, Wiersma en staatssecretaris Uslu met een aanpak om (institutionele) uitsluiting in deze sectoren tegen te gaan. Hierin staat hoe zij de aanpak van discriminatie in het onderwijs, de cultuur- en mediasector en in de wetenschap zien, in samenwerking met deze sectoren.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 18
- 19
- 20
- 21
- Volgende pagina